Ce se mai anunță despre viitorul roboților umanoizi?

Robotul umanoid a fost vedeta circuitului tehnologic, însă acum proprietarii lui Pepper, primul robot social umanoid din lume capabil să recunoască fețele și emoțiile umane de bază, au întrerupt producția. 

Pepper a fost optimizat pentru interacțiunea umană și este capabil să interacționeze cu oamenii prin conversație și ecranul său tactil. Mai mult, peste 2.000 de companii din întreaga lume au adoptat robotul Pepper ca asistent pentru a întâmpina, informa și ghida vizitatorii într-un mod inovator. 

În această săptămână, SoftBank a confirmat pentru BBC că producătorul japonez a întrerupt linia de producție a roboților Pepper, comercializată de la ghizi ai muzeelor, până la recepționeri de birouri și majorete la evenimente sportive. Compania japoneză care, potrivit Reuters, a disponibilizat jumătate din personalul diviziei sale franceze de robotică, ar spune că producția se va relua atunci când va fi din nou nevoie. 

În prezent, există și alți roboți umanoizi care au fost creați pentru a uimi lumea, dar care au dispărut în ultimii ani. Jibo a fost comercializat ca primul robot social pentru casă și a fost una dintre inovațiile revistei Time în anul 2017, însă în urma unei recenzii slabe, potrivit căreia umanoidul a fost descris ca fiind „înfiorător și enervant”, în contextul în care compania urma să fie vândută, noii proprietari nu au mai văzut un viitor clar pentru mașinăria inteligentă.

Cozmo este un alt exemplu. Micul robot de jucărie cu față zâmbitoare a fost descris ca „cea mai drăguță și mai expresivă mașină de acest gen care a trăit vreodată”, însă creatorii de la Anki au renunțat la afaceri, clienții nedorind să plătească un preț mare pentru o jucărie AI. 

Ar trebui să ne întrebăm ce caracteristici ar trebui să îndeplinească viitorii roboți pentru a ne satisface nevoile și dorințele, având în vedere că cele mai multe sarcini sunt deja făcute de mașini: un difuzor inteligent vă poate spune care este știrea sau poate citi o rețetă, avem aspiratoare robotizate și mașini de tuns iarba și de zeci de ani avem mașini care ne spală vasele sau haine, chiar dacă nu le numim roboți.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>