Twitter, TikTok, Google și Facebook promit să sporească protecția femeilor în online

În cadrul forumului ONU pentru Egalitatea Generației de la Paris de joi, Twitter, TikTok, Google și Facebook s-au angajat să abordeze subiecte precum abuzul femeilor în online și să îmbunătățească siguranța acestora pe platformele de socializare. Angajamentul a venit în urma unor discuții purtate cu World Wide Web Foundation (WWWF) din ultimul an, cu scopul de a examina violența și abuzul pe bază de gen în mediul online, relatează The Verge. 

În acest sens, companiile s-au angajat să construiască modalități mai bune pentru femei de a-și asigura siguranța online, oferind setări mai granulare, cum ar fi cine poate vedea, partaja sau comenta postările; un limbaj mai simplu și mai accesibil; navigarea mai ușoară și accesul la instrumentele de siguranță.

Șeful global de securitate al Facebook, Antigone Davis, a declarat într-un e-mail că platforma de socializare așteaptă cu nerăbdare să colaboreze cu alte companii de tehnologie pentru a face internetul mai sigur pentru femei. „Ne actualizăm regulat politicile, instrumentele și tehnologia, în consultare cu experți din întreaga lume, din peste 200 de organizații de siguranță pentru femei pentru a îndepărta abuzurile, exploatarea și hărțuirea din online și offline”, a explicat Davis. 

„În lunile următoare, vom începe să dezvoltăm și să testăm o serie de modificări potențiale ale produsului pe platforma noastră, care să abordeze aceste priorități și să facă din TikTok un loc din ce în ce mai sigur pentru femei”, a scris într-o postare pe blog Tara Wadhwa, directorul politicii pentru TikTok din SUA, 

Articolul precedent

Videoclipurile TikTok vor avea o durată de expunere mai lungă

Samsung Galaxy Z Flip3 va primi o ediție limitată „Thom Browne”

Articolul urmator