SpaceX lansează 88 de sateliți pe orbita Pământului

Un alt grup de sateliți a fost lansat marți în cea de-a doua misiune internă „ride-share” a SpaceX din Florida, aducând numărul total de obiecte orbitale transportate de compania spațială Elon Musk în acest an la aproape 900. Racheta Falcon 9 de la SpaceX a decolat  din Cape Canaveral, Florida, marcând cea de-a 20-a lansare a companiei în acest an și al optulea zbor pentru prima etapă a rachetei. 

Grupul de 88 de sateliți a fost împins către o orbită terestră sincronă la soare, dintre care 36 de sateliți mai mici au fost montați pe un nou adaptor de încărcare utilă construit de Spaceflight. Aceasta a fost cea de-a doua misiune a Programul SmallSat Rideshare de reducere a costurilor pentru SpaceX, care oferă călătorii către spațiu la un preț inițial de 1 milion de dolari. 

Serviciile de lansare mai ieftine din industria spațială au revigorat o piață pentru sateliții simpli de dimensiunea unei cutii de pantofi, care au fost forțați mult timp să prindă plimbări în misiuni mai mari. Programul de partajare a spațiului SpaceX atinge piața transportului de sateliți mai mici, unde companiile pot oferi servicii, de la comunicații până la observarea Pământului. 

Articolul precedent

Instagram nu mai este o aplicație de partajare a fotografiilor, spune șeful companiei

Pinterest interzice politicile publicitare legate de tulburările alimentare

Articolul urmator