Roboții care fac curățenie și se filmează singuri

Din dorința de a facilita activitățile casnice de zi cu zi, marile companii vin cu soluții tot mai inteligente. Practic, multe dintre aceste sarcini pot fi făcute de roboți, iar Toyota știe foarte bine acest lucru. Recent, compania japoneză a lansat o nouă tehnologie care vine în ajutorul roboților de curățenie, făcându-i mult mai eficienți.

Producătorul a plecat de la o problemă reală, depistată chiar în timpul testelor. Inginerii au descoperit că roboții nu fac diferența între obiectele poziționate din fața lor și reflexia acestora. Cu alte cuvinte, dacă un robot își vede reflexia, acesta nu este capabil să o distingă de restul obiectelor cu care se întâlnește. 

În acest sens, Toyota a găsit o soluție și a prezentat un video pentru a demonstra că noul sistem vine în mașinăriilor și le ajută să identifice corect suprafețele, astfel încât procesul de curățare să se facă corespunzător. Mai mult, imaginile dezvăluite sunt filmate chiar de roboți.

„Antrenarea roboților pentru a înțelege cum să funcționeze în mediile casnice prezintă provocări speciale din cauza diversității și complexității caselor noastre, unde sarcinile mici se pot adăuga provocărilor mari. Echipa lui Bajracharya își propune să dezvolte capacități robotice pentru a amplifica abilitățile umane, astfel încât mașinile să poată ajuta oamenii care îmbătrânesc. Această dezvoltare este un mare pas către atingerea acestui obiectiv”, a declarat compania. 

Gigantul tehnologic a văzut soluția acestei probleme într-un sistem care să-i ajute pe roboți să vadă întregul spațiu 3D și să recunoască suprafețele lucioase sau transparente. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>