Telescopul Hubble se confruntă cu tot mai multe defecțiuni

După cum afirmă agenția spațială americană, calculatorul de sarcină utilă pare să întâmpine probleme serioase în ultimul timp. Timp de o săptămână NASA încearcă să remedieze o defecțiune depistată în data de 13 iunie, însă  echipa de operațiuni nu a avut succes în repornirea computerului la vremea respectivă. Totodată, specialiștii au încercat să facă trecerea la un modul de memorie de rezervă, dar Agancey a eșuat în încercări repetate cu ambele module în seara zilei de 17 iunie.

NASA este de părere că telescopul și instrumentele sale științifice se află într-o stare bună, de aceea specialiștii au decis să pună instrumentele într-un mod de siguranță, ca o măsură de precauție. Se pare că aceasta nu este prima defecțiune cu care se confruntă telescopul în cursul anului. Agenția americană a descoperit o eroare de software pe computerul principal de zbor, astfel că operatorii au petrecut multe zile pentru a restaura telescopul Hubble. 

Mai mult decât atât, operatorii au descoperit că nivelurile de tensiune pentru Wide Field Camera 3 scăzuseră odată cu trecrea timpului până în punctul în care echipajele aveau nevoie să reducă aceste niveluri în scopul de a preveni potențialele probleme ulterioare, relatează Playtech. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>