Descoperirea oamenilor de știință: ce vei putea face cu ochelarii de vedere

Cercetătorii au dezvoltat noi filtre de viziune nocturnă pentru ochelari de vedere, permițând oamenilor să vadă la o claritate de înaltă tehnologie. Pelicula este alcătuită din cristale la scară nanometrică, capabile să transforme lumina infraroșie în imagini, pe care oamenii le pot vedea. 

Potrivit studiului, imaginea este amestecată în interiorul straturilor de nanocristal, cu un fascicul puternic trimis de pompă, transpunând imaginea de la infraroșu la modul vizual, într-un dispozitiv de imagistică ultra-subțire, la nano-scară.

Oamenii de știință sunt de părere că noua tehnologie va putea fi aplicată cu succes și ochelarilor standard, precum și în cazul altor lentile. Dragomir Neshev, profesor de fizică la Universitatea Națională Australiană (ANU), a explicat că această tehnologie este prima de acest fel. 

Teoria lui Neshev se bazează pe un costuri reduse, dar și pe ușurința de producție, facilitând viața de zi cu zi a utilizatorilor. Noua tehnologie ar putea la condusul pe timpul nopții. Totodată, pentru iubitorii de jocuri video, este clar că noua tehnologie ar putea fi extrem de utilă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>