Roverul chinez Zhurong trimite un selfie de pe Marte

China a dezvăluit noi imagini primite de la roverul său Zhurong, care a început să se rotească în jurul planetei Marte la sfârșitul lunii mai. Potrivit surselor, una dintre fotografii este un minunat selfie, realizat lângă platforma sa de aterizare, pe care China National Space Administration o denumește „fotografia de grup turistică” într-o postare de blog.

Imaginea a  fost făcută cu o cameră mică fără fir pe care roverul a pus-o la suprafață înainte de a se alinia pentru filmare ca un părinte entuziasmat. Zhurong a făcut, de asemenea, o fotografie a platformei de aterizare de la sine, arătând rampa pe care a condus-o roverul, steagul chinezesc și, dacă priviți cu atenție în stânga steagului, mascotele pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing. O platformă de aterizare cu o rampă care coboară din ea se află într-un peisaj de un roșu-portocaliu. 

Zhurong s-a alăturat roverului  Perseverance trimis de NASA pe Marte luna trecută, deși cele două se află la o distanță de peste 1.609344km, făcând din China a doua țară care aterizează și operează un rover pe planetă. Se așteaptă să continue explorarea timp de aproximativ 90 de zile și va capta mai multe imagini în timp ce analizează clima și geologia marțiană. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>