Rețeaua de internet a lui Elon Musk se luptă să ajungă pe avioanele comerciale

Echipa din spatele rețelei de internet prin satelit a SpaceX se află în discuții cu mai multe companii aeriene pentru a face posibilă conectarea Wi-Fi pe avioanele lor comerciale, a declarat miercuri, în cadrul unei conferințe, Jonathan Hofeller, vicepreședintele proiectului. 

Din 2018, SpaceX a lansat aproape 1.800 de sateliți Starlink din cei aproximativ 4.400 de care are nevoie pentru a asigura o acoperire globală mai largă de internet, mai ales pentru locuințele din zonele rurale în care conexiunile din fibră nu sunt disponibile. 

Compania promite viteze de descărcare de până la 100 Mbps și viteze de încărcare de 20 Mbps, cu zeci de mii de utilizatori. În prezent, abonamentul lunar este cu puțin sub 100 de dolari. Anul trecut, SpaceX a depus planuri pentru a testa Starlink pe cinci avioane Gulfstream, iar în martie, compania a solicitat aprobarea Comisiei Federale a Comunicării pentru a utiliza Starlink cu așa-numitele „stații pământene în mișcare”, relatează The verge. 

Hofeller a spus că designul antenelor aeriene SpaceX va fi foarte asemănător cu tehnologia din terminalele sale de consum, dar cu îmbunătățiri evidente pentru conectivitatea aeriană. Hardware-ul pentru aviație va fi proiectat și construit de SpaceX, astfel că antenele aeriene s-ar putea conecta cu stațiile terestre pentru a comunica cu sateliții Starlink.

Pentru ca Starlink să ofere conectivitate avioanelor care zboară în diferite colțuri ale oceanului, departe de stațiile terestre, va fi nevoie de anumite legături intersatelit, o capacitate în care sateliții vorbesc între ei folosind legături laser fără a semnaliza mai întâi semnalele de pe stațiile terestre.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>