Pacienții își pot partaja datele de sănătate prin noua caracteristică a aplicației iPhone Health

Odată cu noua actualizare iOS 15 din această toamnă, o parte dintre utilizatori de iPhone vor putea trimite direct date din aplicația Health către sistemele de evidență medicală electronică, informează The Verge. Acest tip de integrare ar putea ușura schimbul de informații dintre pacienți și medicii lor, a explicat un reprezentant din cadrul Școlii de Medicină a Universității din Utah.

Din 2018, Apple a permis oamenilor să adauge înregistrări de la zeci de clinici și spitale în aplicația lor de sănătate. Medicii care folosesc înregistrările de la aceste companii ar putea deschide orice date partajate în dosarul de sănătate al pacientului. Tabloul de bord se deschide ca o vizualizare web direct în interiorul înregistrării, însă datele aplicației Health nu sunt transferate direct în dosarul medical de sănătate. 

Sistemul este construit folosind o interfață deschisă pentru aplicații de la terți care pot funcționa în cadrul dosarelor medicale electronice, astfel că orice grup poate crea o aplicație folosind platforma. Pentru medici, în special cardiologi, accesul direct la datele iPhone din dosarele medicale i-ar putea ajuta să utilizeze mai bine informațiile. 

Un studiu din 2020 a constatat că, atunci când medicii au examinat direct banda generată de Apple Watch, care arată vizual ritmul cardiac al unui utilizator, au fost capabili să semnaleze mai multe cazuri de ritm cardiac anormal decât semnaliza algoritmul Watch. Dacă benzile ritmice sunt partajate direct medicului cuiva, medicul ar putea fi capabil să identifice orice tipare de îngrijorare.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>