Luni, sonda spațială Juno trimisă de NASA se va apropia de luna lui Jupiter

Sonda spațială Juno de la NASA, care orbitează în jurul lui Jupiter din 2016, va arunca o privire detaliată asupra lui Ganymede, cea mai mare lună a planetei, a declarat agenția într-un comunicat de presă. 

Potrivit surselor, naveta spațială va fi cel mai apropiat dispozitiv NASA care a ajuns la cea mai mare lună din sistemul solar de mai bine de 20 de ani, aflându-se la doar 1.038 de kilometri distanță de suprafața sa. Datele adunate de Juno vor oferi informații despre compoziția lunii și învelișul de gheață, dar și informații esențiale care vor ajuta la consolidarea viitoarelor misiuni pe Jupiter. 

Ganymede depășește planeta Mercur ca mărime și este singura lună din sistemul solar cu magnetosferă proprie, pe care NASA o descrie ca fiind „o regiune în formă de bule de particule încărcate” care o înconjoară. Camera JunoCam, care a realizat multe dintre cele mai izbitoare fotografii ale lui Jupiter în timpul misiunii sale, va putea capta doar cinci imagini în timpul zborului, deoarece Ganymede va apărea și va dispărea din vedere într-o fereastră de 25 de minute, relatează The Verge. 

Cu trei ore înainte ca Juno să ajungă în cel mai apropiat punct de lângă Ganymede, instrumentele sale științifice vor începe să colecteze date. „Literal, fiecare secundă contează”, a spus Matt Johnson, managerul misiunii. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>