Amazon, Apple, Microsoft și Google vor întâmpina pierderi pe viitor

În timpul celui mai recent summit G7, una dintre cele mai puternice economii din lume, a luat o decizie istorică de a impozita giganții americani. Amazon, Apple, Microsoft sau Google vor avea de suferit în perioada ce urmează. Conceptul de paradis fiscal este posibil să nu mai existe pentru companiile multinaționale care au venituri în întreaga lume.

Dacă în trecut își puteau transfera toate profiturile globale într-o țară cu impozite reduse pentru impozitare, atunci realitatea ar putea fi complet diferită  în viitorul apropiat. În cele din urmă, se speră că veniturile vor fi impozitate în țara de origine. De exemplu, Apple câștigă cei mai mulți bani în Statele Unite, dar i-a impozitat în Irlanda, deoarece taxele către stat sunt mult mai mici. 

Miniștrii de finanțe ale statelor participante la discuțiile de vineri au ajuns la un acord cu privire la impozitarea companiilor multinaționale, potrivit informațiilor oferite de cancelarul britanic al Fiscului, Rishi Sunak. Printre statele care au participat se numără Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Japonia, Italia care, reuniți la Londra, au impus o cotă minimă a impozitului pe profit de 15%. 

Lista companiilor care pot suferi pierderi în această situație este una foarte largă, dar cele mai afectate sunt Amazon, Google, Facebook sau Apple. Odată cu extinderea globală a marilor companii de tehnologie precum Amazon și Facebook, această provocare a devenit din ce în ce mai mare. În prezent, companiile pot înființa sucursale locale în țări cu rate de impozitare corporative relativ mici și pot declara profituri acolo.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>