Patru femei care lucrau la Google au spus că sunt plătite mai puțin decât bărbații cu roluri similare

Patru femei care obișnuiau să lucreze pentru Google au câștigat statutul de acțiune colectivă pentru procesul de echitate de gen împotriva gigantului tehnologic, permițându-le să reprezinte aproximativ 10.800 de femei, relatează The Verge. 

Procesul a luat naștere în baza afirmației potrivit căreia Google plătește angajații de sex masculin mult decât le oferă angajaților de sex feminin pentru aceeași muncă. Angajatele de la acea vreme au semnalat încălcarea Legii egalității salariale din California, susținând că au primit cu aproape 17.000 de dolari mai puțin pe an decât decât bărbații cu funcții similare.

Femeile au intentat procesul în 2017, explicând că diferențele au fost stabilite pe baza criteriilor carierei, așa numitele „scări de locuri de muncă” care au condus la obținerea de bonusuri și salarii mai mici față de angajații de gen masculin. 

Reclamanții nu au fost singurii care au acuzat compania că a plătit în mod sistematic angajații de sex feminin în 2017. Departamentul Muncii din SUA a dat în judecată Google în acel an pentru reținerea datelor privind compensațiile și a concluzionat trei luni mai târziu că Google era responsabil pentru „disparitățile sistemice de compensare împotriva femeilor în întreaga forță de muncă”. 

Google a fost de acord să plătească 2,5 milioane de dolari angajaților și solicitanților de locuri de muncă la începutul acestui an în legătură cu presupusa discriminare de remunerare și angajare. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>