O echipă de cercetători au dezvoltat o nouă tehnică de imagistica microscopică care va revoluționa medicina. Microscopia cu fluorescență este adesea utilizată pentru a imagina detaliile moleculare și celulare ale creierului la animale. Oamenii de știință au reușit să privească de patru ori mai profund în creierul unui șoarece viu, fără a fi nevoie să taie craniul animalului.
„Vizualizarea dinamicii biologice într-un mediu neperturbat, adânc într-un organism viu, este esențială pentru înțelegerea biologiei complexe a organismelor vii și progresia bolilor”, a declarat liderul echipei de cercetare, Daniel Razansky, de la Universitatea din Zurich și ETH Zurich, ambele situate în Elveția.
Mai exact, conform unui articol, autorul cercetării și echipa sa au injectat șoareci cu picături micro-fluorescente. Aceste picături au trecut prin sistemul lor circulator și au folosit o lungime de undă specifică a luminii în infraroșu pentru a pătrunde mai bine în oase și a lumina zona.
Acesta este un concept similar cu o scanare RMN, care permite oamenilor de știință să privească în interiorul creierului pentru a vedea ce zone sunt active și când. Este pentru prima dată când oamenii de știință au reușit să facă acest lucru folosind microscoape cu fluorescență.