Europa planifică rețeaua de navigație și telecomunicații de pe Lună

Agenția Spațială Europeană propune un sistem de navigație precis pe Lună care ar permite navelor spațiale și astronauților să știe exact unde se află atunci când se deplasează în jurul corpului lunar și să aterizeze cu precizie. 

Inițiativa, cunoscută sub numele de Moonlight, ar încorpora și o funcție de telecomunicații. O mare flotilă de misiuni lunare va fi lansată în acest deceniu, printre care și un succesor Apollo, condus de agenția spațială americană. Numit Project Artemis, acest lucru va pune echipajele pe Lună pentru prima dată în mai mult de 50 de ani. „Intrăm într-o nouă fază și anume explorarea sistematică a celui de-al optulea continent al nostru, Luna”, a explicat David Parker, directorul de explorare umană și robotică de la ESA.

„Luna este un depozit de 4,5 miliarde de ani de istorie a sistemului solar, dar cu greu am început să-i dezvăluim secretele. Și astfel, Moonlight este ceva pe care îl vedem cu adevărat interesant, ca o infrastructură necesară pentru a sprijini explorarea susținută” a mai adăugat acesta. 

ESA (care nu este o agenție a Uniunii Europene) este un partener major al Administrației Naționale Aeronautice și Spațiale (NASA) din cadrul programului Artemis al SUA, pentru a întoarce astronauții pe Lună. ESA va furniza modulele de servicii pentru capsula spațială Orion a NASA, precum și modulul de comunicații ‘Esprit’ pentru stația spațială Lunar Gateway, dar își va modifica orbita și altitudinea orbitală, după cum este necesar din punct de vedere operațional.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>