Avionul spațial Virgin Galactic VSS Unity finalizează zborul cu succes

Prototipul Virgin Galactic a finalizat sâmbătă primul său zbor spațial de succes în mai bine de doi ani, cu nava spațială echipată VSS Unity transportată la o altitudine de peste 13,4112 kilometri înainte de a reveni în siguranță pe Pământ. 

A marcat primul zbor spațial din New Mexico, făcându-l al treilea stat american care a lansat oameni în spațiu. Simbolul soarelui Zia al steagului de stat din New Mexico a fost afișat pe exteriorul navei. Cu aproximativ 10 minute înainte de lansare, Unity a trecut la propria baterie și a efectuat controlul zborului, dar și verificări electrice.

Virgin Galactic este o companie americană de zboruri spațiale din cadrul Virgin Group care dezvoltă nave spațiale comerciale și care își propune să pună la dispoziția turiștilor zboruri spațiale. Misiunea de sâmbătă, care a transportat, de asemenea, sarcini utile de cercetare pentru programul NASA, este ultimul pas către obiectivul Virgin Galactic de a crea un program de turism spațial.  (The Verge)

Compania are în prezent aproximativ 600 de rezervări pentru viitoarele zboruri spațiale, fiecare bilet reprezentând suma de 250.000 de dolari. Unity poate transporta până la șase pasageri și doi piloți. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>