Google vrea să construiască un calculator cuantic util până în 2029

Google își propune să creeze un „computer cuantic corectat prin erori” până la sfârșitul deceniului, a explicat compania într-o postare pe blog. Gigantul american speră prin noua tehnologie va putea ajuta la rezolvarea unei serii de probleme la nivel mondial, cum ar fi schimbările climatice, dezvoltarea de medicamente sau hrănirea populației. (The Verge)

Potrivit unui articol publicat în The Wall Street Journal, pentru a dezvolta această tehnologie, Google a prezentat un nou campus Quantum AI situat în Santa Barbara, Statele Unite,  care deține un centru de date cuantice, laboratoare de cercetare hardware și facilități de fabricare a cipurilor cu procesor cuantic. Compania estimează că în următorul deceniu va cheltui miliarde de dolari în procesele de dezvoltare tehnologice. 

În urma unor probe, computerul cuantic de la Google a reușit să efectueze un calcul în 200 de secunde care ar fi durat 10.000 de ani sau mai mult pe un supercomputer tradițional. Dar concurenții care se luptă pentru a construi propriile computere cuantice pun la îndoială progresele pretinse de Google. International Business Machines (IMB) a susținut la acel moment că un supercomputer tradițional ar putea efectua sarcina în 2,5 zile sau mai puțin. În ciuda provocărilor viitoare, Google este optimist cu privire la șansele sale de reușită. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>