Un nou instrument spațial surprinde pentru prima dată o erupție solară

Unul dintre instrumentele de la bordul Solar Orbiter, o sondă construită de Agenția Spațială Europeană (ESA) și NASA, a surprins primul său videoclip cu o ejecție de masă coronală. Solar Orbiter, care a fost lansat la începutul anului 2020, a detectat aceste explozii masive de energie în trecut, dar explozia capturată în februarie a acestui an a fost o primă interesantă pentru NASA. 

NASA a construit Solar Orbiter Heliospheric Imager pentru a colecta informații despre orbita solară. Recent a captat o rafală energetică de plasmă solară care se îndepărta de suprafața stelei, în timp ce nava spațială șerpuia în jurul Soarelui. Oamenii de știință nu se așteptau ca nava spațială să transmită înapoi imagini în timp real la acel moment, deși datele ajung mai târziu pe Pământ de la o asemenea distanță. Potrivit The Verge, misiunea instrumentului Solar Orbiter începe abia în noiembrie anul acesta. 

Oamenii de știință se folosesc de diferite instrumente pentru a obține o imagine clară a ceea ce se întâmplă în apropierea Soarelui. Tot în ziua în care Solar Orbiter a înregistrat prima sa detectare a unei ejecții de masă coronală, EUI și METIS au trimis imagini similare către NASA. Alte nave spațiale orientate spre Soare au captat, de asemenea, imagini și videoclipuri ale erupțiilor din ziua respectivă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>