Google lucrează la o aplicație care poate identifica afecțiunile pielii

Cea mai recentă incursiune de la Google în domeniul sănătății este un instrument web care folosește inteligența artificială pentru a ajuta oamenii să identifice afecțiunile pielii, părului sau unghiilor. Gigantul tehnologic a prezentat aplicația în cadrul conferinței de anul acesta dedicată dezvoltatorilor și speră să lanseze un prototip până la sfârșitul acestui an.

Oamenii pot folosi camera telefonului pentru a face trei fotografii ale zonei cu probleme și vor răspunde apoi la o serie de întrebări despre tipul lor de piele și alte simptome. Iar pe baza informațiilor oferite, instrumentul face o listă a condițiilor posibile dintr-un set de 288 de posibile afecțiuni pe baza unei funcții de recunoaștere. Cu toate acestea, compania a anunțat într-o postare pe blog că instrumentul nu este destinat diagnosticării problemei în cauză.

Potrivit unui articol publicat în The Verge, echipa a instruit modelul pe milioane de imagini cu probleme identificate, mii de imagini cu piele sănătoasă și 65.000 de imagini din medii clinice. Modelul ia în considerare factori precum vârsta, tipul de piele, sexul și rasa atunci când sugerează posibilele condiții. 

Instrumentul web a fost testat pe aproximativ 1.000 de imagini cu probleme la nivelul pielii, preluate de la o gamă variată de pacienți, iar rezultatul obținut a identificat starea corectă din primele trei sugestii cu circa 84%. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>