SpaceX va instala terminale Starlink la centrele de date Google Cloud

Google a semnat un acord cu SpaceX, compania de explorare spațială a lui Elon Musk, pentru a utiliza serviciile de internet de mare viteză prin satelit. SpaceX va instala terminale Starlink în centrele de date cloud Google din întreaga lume și va oferi servicii de calcul la distanță clienților, companiilor și organizațiilor sale, potrivit The Verge.

Noile funcțiile Starlink-Google Cloud, care includ livrarea sigură a datelor în zone îndepărtate ale lumii, vor fi disponibile clienților până la sfârșitul anului 2021, a declarat Google într-un comunicat de presă joi dimineață. 

SpaceX va instala primul terminal Starlink în centrul de date Google New Albany, Ohio, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că mai multe planuri privind parteneriatul vor fi dezvăluite în următoarele luni. 

În 2015, SpaceX și Google a lui Elon Musk a investit circa 900 de milioane de dolari în compania spațială pentru a acoperi o serie de tehnologii, inclusiv producția de satelit Starlink. Până în prezent, SpaceX a lansat 1.625 de sateliți Starlink, dintre care  aproximativ 1.550 se găsesc pe orbită. 

Acordul Google-SpaceX marchează o altă victorie competitivă pentru Google, în propria rivalitate cu unitatea de servicii Amazon Web Services a lui Jeff Bezos. Directorii de la Amazon au declarat că își propun să valorifice conectivitatea la internet de la Kuiper pentru a-și supraîncărca serviciile cloud AWS. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>