Italia amendează Google cu 123 de milioane de dolari pentru abuz de poziție dominantă

Autoritatea de reglementare din Italia a amendat Google cu 102 milioane de euro pentru excluderea unei aplicații de e-mobilitate dezvoltată de Enel din sistemul Android al gigantului tehnologic american.

„Prin Android și magazinul de aplicații Google Play, Google are o poziție dominantă care îi permite să controleze acoperirea pe care dezvoltatorii de aplicații o au asupra utilizatorilor finali”, au declarat autoritățile de reglementare într-un comunicat, menționând că aproape trei sferturi dintre italieni folosesc smartphone-uri care rulează pe Android. 

Se pare că gigantul american nu a permis ca JuicePass, o aplicație de servicii pentru vehicule electrice de la Enel X, să funcționeze pe Android Auto pentru a permite utilizarea aplicațiilor în timpul conducerii. 

Google a interzis aplicația în urmă cu doi ani, ceea ce ar putea compromite capacitatea Enel X de a-și construi o bază de utilizatori. „Conduita contestată poate influența dezvoltarea e-mobilității într-o fază crucială, cu posibile efecte negative asupra răspândirii vehiculelor electrice”, a declarat autoritatea de reglementare antitrust. 

Pe măsură ce Android Auto devine tot mai utilizat, Google dezvoltă relații directe cu producătorii auto europeni precum Volvo, iar îngrijorarea legată de faptul că gigantul american deține un control prea mare asupra platformei sale este justificată.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>