Nava spațială OSIRIS-REx se întoarce acasă cu noi indici despre formarea sistemului solar

Se estimează că distanța pe care trebuie să o parcurgă OSIRIS-REx este de 2,3 miliarde de kilometri și va dura aproximativ doi ani. Robotul a ajuns pe asteroidul Bennu în 2018 și a petrecut doi ani zburând în jurul său înainte de aterizare și colectarea probelor. 

Pe baza imaginilor, oamenii de știință cred că OSIRIS-REx va aduce acasă cea mai mare probă colectată de la misiunile Apollo Moon, format dintr-un amestec de roci, sticlă și minerale neconsolidate. Nava spațială de dimensiuni asemănătoare unei mașini va înconjura soarele de două ori înainte de a  livra capsule cu probe în deșertul din Utah pe 24 septembrie 2023.

Bennu a fost descoperit în 1999 și se crede că este o bucată ruptă dintr-un asteroid mai mare care deține blocuri de construcție conservate ale sistemului solar. Mostrele preluate vor putea oferi mai multe detalii despre modul în care s-au format planetele și viața pe Pământ. 

Oamenii de știință speră să descopere unele dintre secretele sistemului solar din probele colectate de pe suprafața întunecată, aspră și bogată în carbon a lui Bennu. Asteroidul are o lățime estimată de 500 m și o vechime de 4,5 miliarde de ani. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>