Ericsson încheie disputa privind brevetele cu Samsung

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații a ajuns la un acord în ceea ce privește licențele globale de brevete cu Samsung, dispută care a atins veniturile din primul trimestru. Ericsson nu a dezvăluit câți ani va dura afacerea, însă se așteaptă ca veniturile din licențierea brevetelor din al doilea trimestru să crească de la 197 milioane de euro la 247.46 milioane de euro. 

Acordul, care pune capăt proceselor în curs de desfășurare în mai multe țări, a fost realizat într-un timp record, deoarece disputele privind brevetele între companiile de tehnologie pot dura adesea ani până la soluționare. Disputa actuală a început în decembrie, însă ultimul conflict de acest fel între cele două companii a fost în 2012 și a durat doi ani pentru a se rezolva.

Potrivit Reuters, acordul de licență încrucișată acoperă vânzările de infrastructură de rețea și telefoane începând cu 1 ianuarie 2021, însă companiile au refuzat să confirme termenii invocând confidențialitatea.

Ericsson a declarat că veniturile sale din brevete continuă să fie afectate de factori precum acordurile de licență expirate în așteptarea reînnoirii, impactul geopolitic asupra pieței telefoanelor, o trecere a tehnologiei de la 4G la 5G și posibilele efecte valutare în viitor. Redevențele din portofoliul companiei de brevete reprezintă aproximativ o treime din profitul operațional Ericsson.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>