Rămășițele cele mai mari rachete chinezești au căzut duminică în Oceanul Indian

Racheta Long March 5B de 100 de metri înălțime și 22 de tone metrice, care a lansat prima bucată din noua stație spațială din Beijing luna trecută, a reintrat în atmosfera Pământului în apropierea Maldivelor, a raportat Biroul de inginerie spațială echipată din China. 

Potrivit unui articol publicat de The Verge, oamenii de știință și Pentagonul încearcă să monitorizeze locația navetei de peste o săptămână, pe fondul temerilor că va intra din nou într-o zonă populată. Comandamentul spațial american, care ajută la localizarea gunoiului spațial și a sateliților antropici pe orbita Pământului, a declarat că racheta „a reintrat pe suprafața Peninsulei Arabice la aproximativ 10:15 p.m. EDT ”, adăugând că nu se știa dacă resturile au afectat pământul sau apa. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a redus amenințarea rachetei asupra zonelor populate în timp ce se afla pe orbită, spunând reporterilor pe 7 mai că va arde în cea mai mare parte în atmosferă și „probabilitatea ca acest proces să provoace vătămări la sol este extrem de redusă”, potrivit Reuters. 

Nu este prima dată când o rachetă chinezească a reintrat necontrolat în atmosfera Pământului. Tiangong-1, prima stație spațială prototip din China, lansată în 2011, a reintrat șapte ani mai târziu și s-a dezmembrat în atmosfera Oceanul Pacific de Sud. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>