Acest metal valoros a devenit magnet pentru hoți

Paladiul este un metal prețios, alb strălucitor, care face parte din același grup ca platina, alături de ruteniu, rodiu, osmiu și iridiu. În 2018, valora aproape 1.000 de dolari pe uncie (28.3495 grame), iar acum, o singură uncie valorează circa 3.000 de dolari. Dar pe măsură ce valoarea sa a crescut, dispozitivele care utilizează paladiu au devenit magneți pentru hoți. 

Metalul este utilizat în cadrul unui convertor catalitic, un dispozitiv care transformă emisiile nocive, cum ar fi monoxidul de carbon și oxidul de azot, în altele mai puțin dăunătoare înainte de a fi eliberat în atmosferă. Și, cu cât folosesc mai mult paladiu, cu atât sunt mai eficiente în combaterea acestor emisii, făcându-le ținta perfectă pentru hoți. 

De-a lungul anilor, numărul cazurilor de furt a crescut drastic din cauza valorii în continuă ascendență a paladiului. Potrivit unui studiu al furturilor raportate, în medie, 108 convertoare catalitice au fost furate pe lună în 2018, crescând lunar la 282  în 2019 și 1.203 în 2020.

În viitor, cererea de paladiu va continua să crească, având în vedere că tot mai mulți producători încearcă să-și reducă impactul asupra mediului, potrivit noilor reglementări care prevăd reducerea emisiilor de carbon și oxidul de azot din Europa și China. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>