Tehnologia 3D care poate ajuta pacienții să fie diagnosticați și tratați de cinci ori mai rapid

HeartFlow este nouă tehnologie aprobată de Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie și face parte dintr-un plan NHS de reducere a numărului de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale cu 150.000 de cazuri. Potrivit specialiștilor, sunt necesare doar 20 de minute pentru ca medicul să pună un diagnostic folosindu-se de imaginile 3D redate de această tehnologie. 

În următorii trei ani, aproximativ 100.000 de oameni vor putea folosi noua tehnologie, lucru ce ar putea însemna că pacienții sunt diagnosticați și tratați de aproximativ cinci ori mai repede. Tratamentul include intervenții chirurgicale, medicamente sau instalarea unui stent, în timp ce pacienții cu afecțiuni mai puțin grave pot primi sfaturi despre stilul de viață sau medicamente pentru scăderea colesterolului. 

„Prin îmbunătățirea rapidă a ratei pe care o diagnosticăm și tratăm pe cei cu afecțiuni cardiace, vom salva mii de vieți și ne vom asigura, precum și livrarea celui mai reușit program de vaccinare din istoria serviciilor de sănătate, NHS este capabil să ofere servicii de rutină chiar mai repede decât înainte pandemic” a declarat directorul medical al NHS, Stephen Powis. 

Tehnologia HeartFlow a apărut în urmă cu câțiva ani, însă britanicii au folosit-o doar în anumite cazuri. Un exemplu în acest sens este cazul unei paciente care, în urma unor investigații, totul părea în regulă, însă după ce medicii au transformat tomografia în imagine 3D, au putut observa complicațiile de care femeia suferea. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>