Netflix lansează funcția „Play Something” care alege filmele și serialele în locul tău

Compania a lansat un o nouă funcție prin care alege un film sau serial în locul utilizatorului pe baza unor algoritmi. Astfel, în cazul în care nu te poți decide singur, accesând „Play Something, platforma îți oferă alternative de conținut din rândul producțiilor noi, al celor vizionate parţial şi al celor aflate în lista ta preferatelor.  

Noua funcție de redare aleatorie a fost concepută pentru a ajuta utilizatorii să găsească imediat noi opțiuni de vizionare, în loc să parcurgă manual meniurile Netflix. Se pare că „Play Something” va fi disponibilă atât pe televizoare, cât și în aplicația mobilă pentru Android și iOS după cum anunță producătorul, însă, deocamdată, platforma nu oferă prea multe detalii despre momentul apariției.

Netflix a spus anterior că lansează această funcție la nivel mondial în prima jumătate a anului 2021, subliniind că cei mai mulți dintre utilizatorii care vin de la serviciu „nu sunt foarte siguri de ceea ce vor să facă sau la ce să se uite”.

Compania a testat pentru prima dată o caracteristică similară pentru Android în 2019, cu o funcție de episod aleatoriu disponibilă pentru anumite emisiuni TV, iar în a doua jumătate a anului trecut, compania a demarat a doua sesiunr de testări la nivel global a aplicației  „Shuffle Play”. 

Netflix a explicat clar că funcția „Play Something” nu alege opțiunile de vizualizare într-un mod aleatoriu și vin selectate pe baza istoricului și preferințelor de vizionare a fiecărui utilizator. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>