Pericolele online ale aplicatiilor care solicita accesul la microfon si camera

Odata cu instalarea restrictiilor impotriva raspandirii de COVID-19, videoconferintele cu profesorii, prietenii si colegii au devenit un obicei intalnit zilnic, iar dependenta acestor intalniri din mediul online a dus la o crestere subtantiala a aplicatiilor dedicate meetingurilor, insa in topul listei se remarca Zoom, alaturi de Facebook, Microsoft si Google care vin cu propriile versiuni. 

Potrivit unui studiu realizat la nivel global de Kaspersky, compania de software care produce programe de securitate, un procent de 23% dintre utilizatorii online acorda permanent serviciilor si aplicatiilor permisiunea de a accesa camera si microfonul, insa nu toate servesc in a te ajuta sa pastrezi legatura la distanta. 

Studiul a concluzionat ca acest fenomen a provocat o isterie la nivel mondial in ceea ce priveste necesitatea dispozitivelor de conectare cu ceilalti, astfel ca cei mai multi furnizor de top au inregistrat o cere semnificativ crescuta. 

Aproape sase din zece utilizatori sunt ingrijorati de faptul ca cineva i-ar putea spiona prin intermediul camerei, iar un procent de 60% prezinta temeri legate de faptul ca acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul unui software rau intentionat.

Aceste aspecte ale digitalizarii din timpul pandemiei au afectat in mare masura sentimentul de siguranta al utilizatorilor si evidentiaza nevoia unui echilibru intre potentialele efecte negative si necesitatea aplicatiilor care, momentan, joaca un rol esential in această noua lume a regimului de munca si socializare la distanta.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>