Elon Musk incheie un contract de 2,9 miliarde de dolari cu NASA pentru a trimite oameni pe Luna

NASA a acordat companiei SpaceX, un contract in valoare de 2,9 miliarde de dolari pentru a construi o nava spatiala pentru a aduce astronautii pe Luna inca din 2024. Pe lista companiilor care au licitat pentru acest contract, s-a aflat si Blue Origin, compania concurenta a lui Jeff Bezos, un antreprenor american, care a jucat un rol esential in comertul electronic, fondator si director executiv al gigantului Amazon. 

Oficialul Watson Morgan de la NASA a declarat ca SpaceX va trebui sa finalizeze un zbor de testare pentru a verifica pe deplin toate sistemele cu aterizare pe suprafata lunara inainte de misiunea demonstrativa formala. 

Elon Musk este unul dintre cei mai bogati oameni din lume si, totodata, cel mai valoros producator de vehicule la nivel mondial. Potrivit noilor sale declaratii, miliardarul si-a stabilit drept obiectiv pentru viitorul apropiat colonizarea pe Marte. 

Pana in prezent, programul SpaceX a fost utilizat in principal pentru a oferi acces la internet prin sateliti, ca urmare a obiectivelor propuse de proiectul Starlink. Pentru misiunile demonstrative, Starship va trebui să poata andoca cu nava spatiala Orion de la  NASA, dar in cele din urma, toate sistemele de aterizare umane vor trebui sa se poata decupla de la statia Gateway a NASA, care va fi avanpostul orbitant al lunii.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>