Producatorul de cipuri TSMC avertizeaza ca deficitul ar putea continua pana in 2022

TSMC, compania care farbrica procesoare pentru Apple, Qualcomm, AMD si multi alti producatori care dezvolta tehnologii de consum, a avertizat ca lipsa cipurilor s-ar putea prelungi pana in 2022. 

„Vedem ca cererea continua sa fie ridicata. Speram ca in 2023 sa putem oferi mai multa capacitate in a ne sprijini clientii”, a declarat noul directorul exectiv al companiei, Pat Gelsinger, la inceputul acestei saptamani. Totodata, acesta a avertizat ca ar putea dura cativa ani pana pentru a solutiona lipsa deficitul de cipuri. 

Deficitul de cipuri a afectat companiile de la nivel global, fie ca vorbim despre producatorii de jocuri, fie de producatorii de automobile, care au fost nevoiti sa micsoreze productia multor modele sau sa gaseasca alte stocuri de placi grafice si procesoare. 

In ceea ce priveste companiile producatoare de automobile, TSMC are vesti bune, spunand ca se asteapta ca aprovizionarea cu cipuri sa se imbunatateasca in trimestrul urmator, insa marile companii Intel si Nvidia sugereaza, de asemenea, ca este putin probabil ca lucrurile sa revina la normalitate. 

TSMC vrea sa investeasca 30 de miliarde de dolari in modernizarea si extinderea capacitatii sale de productie din acest an. De asemenea, compania intentoneaza sa investeasca 100 de miliarde de dolari pentru a creste capacitatea din fabricile sale in urmatorii trei ani.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>