Care este specia de furnici care isi micsoreaza creierul pentru a deveni regina

Furnica saritoare indiana, Harpegnathos saltator, are multe talente. Pe langa saltul vertical de patru inci si capacitatea de a dobora prada care poate fi de doua ori mare decat dimensiunea sa, se pare ca aceasta specie isi poate ajusta dimensiunea corpului.

Potrivit unui raport stiintific aparut saptamana trecuta, New York Times realateaza ca cercetatorii din spatele studiuui au descoperit ca aceste furnici saritoare indiene isi pot redimensiona marimea creierul cu aproape 20% in doar cateva saptamani. 

Desi alte insecte, inclusiv albinele de miere, sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a-si creste dimensiunea creierului, furnica indiana saritoare este prima insecta care, pe langa crestere, prezinta si abilitatea mai putin obisnuita de descrestere. Oamenii de stiinta spun ca femelele din speciile de furnici se folosesc de aceasta capacitate ca sa isi pregateasca corpul pentru momentul reproducerii. 

La fel ca majoritatea coloniilor de furnici, cele din India sunt formate din regina, masculi pentru reproducere si clasa muncitoare exclusiv feminina. Dupa cum se stie, regina ocupa cea mai importanta functie din colonie, fiind singura femela care are voie sa dea nastere descendentilor. 

Cercetatorii sunt de parere ca aceste furnici isi micsoreaza creierul pentru a conserva energia in lupta pentru tron, un comportament observat si la soparlele etrusce care isi redimensioneaza creierul in timpul iernii pentru a-si mentine alte parti ale corpului calde. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>