Guvernul decide daca Huawei va livra sau nu echipamente 5G in Romania

Huawei este cunoscut pentru performantele sale din domeniul echipamentelor 5G sau cu alte cuvinte, din tehologia care va schimba viitorul. Guvernul va decide daca gigantul chinez va introduce reteaua 5G si in Romania, initiativa lansata de anul trecut, dar care a intampinat neintelegeri legate de acordul statului roman in ceea ce priveste licitatia companiei asiatice. 

Informatiile lansate de americani potrivit carora Huawei ar spiona prin intermediul echipamentelor sale in favoarea Guvernului de la Beijing, au starnit controverse in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Memorandumul incheiat intre statul roman si Guvernul SUA la Bucuresti a refuzat realizarea retelei 5G de catre Huawaii in Romania. 

Chiar daca producatorul chinez nu a fost mentionat in mod explicit, documentul a inclus o serie clara de directii ce trebuiau indeplinite de companiile care se angajau la construirea retelei de telecomunicatii 5G. 

In 2020, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat ca retelele 5G ar trebui realizate cu parteneri euro-atlantici, nu cu Huawei. In acest context, se pare ca producatorul chinez intamina dificultati de asociere si in alte state europene, de pe urma sanctiunilor dictate de SUA. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>