Apple spune ca iMessage pe Android „ne va face mai mult rau decat bine”

Gigantul tehnologic sustine ca iMessage reprezinta o mare bariera pentru cei care vor sa treaca la Android, motiv pentru care serviciul nu a fost niciodata inclus in sistemul de operare mobil de la Google. 

Epic Games, compania americana de jocuri, sustine ca Apple incearca in mod constient sa blocheze clientii in ecosistemul sau de dispozitive si ca iMessage este unul dintre serviciile cheie care il ajuta in realizarea acestui lucru. 

Desi solutiile pentru utilizarea iMessage pe Android au aparut de-a lungul anilor, niciunul nu a fost deosebit de convenabil sau fiabil. Potrivit documentului Epic, care il citeaza pe Eddie Cue, vicepresedintele de la Apple, compania a decis sa nu dezvolte iMessage pentru Android inca din 2013, ca urmare a lansarii serviciului de mesagerie cu iOS 5 in 2011. 

Cue admite ca Apple „ar fi putut face o versiune pe Android care sa functioneze cu iOS”, astfel incat „utilizatorii ambelor platforme ar fi putut sa faca schimb de mesaje intre ei fara probleme”. In mod evident,  o astfel de versiune nu a fost niciodata dezvoltata. 

Se pare ca pe langa iMessage, compania de jocuri citeaza o serie de alte servicii Apple despre care sustine ca contribuie la blocare, printre care se regaseste serviciul sau de chat video FaceTime, pe care Steve Jobs l-a descris ca fiind un standard industrial deschis la WWDC in 2010. FaceTime a fost lansat ulterior pe iPhone, iPad si Mac, dar nu este disponibil oficial pentru niciun dispozitiv care nu face parte fin gama produselor Apple. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>