Elicopterul NASA se pregateste pentru primul sau zbor pe Marte, programat pe 11 aprilie

Mini elicopterul NASA a supravietuit primei sale nopti singur pe suprafata planetei Marte, dupa ce a fost lasat sambata de Perseverance. Cu temperaturi frigide martiene, dizpozitivul cu motor a trecut de independenta, oferind inginerilor incredere sa continue o serie de exercitii de incalzire in pregatirea primului sau zbor care va avea loc in acest weekend. 

The Verge anunta ca nava de patru kilograme, alimentata cu energie solara, a ajuns pe Marte atasata de corpul roverului Perseverance pe 18 februarie care s-a intors ulterior, facand loc elicopterului pentru a efectua cinci teste de zbor in 31 de zile, devenind astfel prima ambarcatiune care realizeaza zborul cu motor pe o alta lume. 

Inginerii de la NASA au confirmat ca elicoperul a trecut cu brio nopatea de duminica spre luni, cand s-au inregistrat temperaturi nocturne de aproximativ -90 grade Celsius. Pentru primul sau test de zbor, programat duminica, 11 aprilie, Ingenuity se va ridica la circa 10 metri de la suprafata solului si va pivota in timp ce planeaza pentru a demonstra miscarea fluida, apoi va realiza o aterizare treptata. Inginerii asteapta imaginile cu planul Ingenuity in dimineata zilei de 12 aprilie, impreuna cu multe alte date despre zbor. 

Sistemul de dublu-rotatie al elicopterului, care se intinde pe patru picioare, se va invarti prin rotatii opuse pan ala 2.400 rpm pentru a atinge ridicarea in atmosfera ultra-subtire de pe Marte. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>