Deficitul global de cipuri afecteaza productia iPad si MacBook

Apple nu a fost scutit de criza componentelor globale, potrivit unui nou raport. Presa americana sustine ca unele productii de MacBook-uri si iPad-uri au fost intarziate, iar „o parte din comenzile de componente” au fost amanate pentru a doua jumatate a anului 2021. 

Se spune ca intarzierea productiei de MacBook-urile este legata de capacitatea de a monta anumite componente pe placi de circuit inainte de asamblarea dispozitivului. Intre timp, productia intarziata a modelelor iPad se pare ca se datoreaza lipsei componentelor de afisare.

Presa americana nu a precizat care sunt modele ce vor fi afectate si nici daca productia a fost amanata pentru dispozitivele existente sau pentru actualizarile care urmeaza sa fie anuntate. Apple a anuntat lansarea noilor versiuni ale iPad Pro anul acesta, precum si continuarea demersurilor pentru tranzitia catre implementarea propriilor procesoare pe intreaga linie Mac. Analistul Ming-chi Kuo a spus recent ca un nou iPad Pro de 12.9 inci cu un afisaj Mini LED va intra in productia de masa luna aceasta.  

Se spune ca productia de iPhone-uri nu a fost afectata, desi doua surse au descris furnizarea componentelor ca fiind „destul de stransa”. Nikkei spune ca lipsa „ramane o problema a lantului de aprovizionare pentru Apple si nu a avut inca un impact asupra disponibilitatii produsului”.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>