Deficitul global de cipuri afecteaza productia iPad si MacBook

Apple nu a fost scutit de criza componentelor globale, potrivit unui nou raport. Presa americana sustine ca unele productii de MacBook-uri si iPad-uri au fost intarziate, iar „o parte din comenzile de componente” au fost amanate pentru a doua jumatate a anului 2021. 

Se spune ca intarzierea productiei de MacBook-urile este legata de capacitatea de a monta anumite componente pe placi de circuit inainte de asamblarea dispozitivului. Intre timp, productia intarziata a modelelor iPad se pare ca se datoreaza lipsei componentelor de afisare.

Presa americana nu a precizat care sunt modele ce vor fi afectate si nici daca productia a fost amanata pentru dispozitivele existente sau pentru actualizarile care urmeaza sa fie anuntate. Apple a anuntat lansarea noilor versiuni ale iPad Pro anul acesta, precum si continuarea demersurilor pentru tranzitia catre implementarea propriilor procesoare pe intreaga linie Mac. Analistul Ming-chi Kuo a spus recent ca un nou iPad Pro de 12.9 inci cu un afisaj Mini LED va intra in productia de masa luna aceasta.  

Se spune ca productia de iPhone-uri nu a fost afectata, desi doua surse au descris furnizarea componentelor ca fiind „destul de stransa”. Nikkei spune ca lipsa „ramane o problema a lantului de aprovizionare pentru Apple si nu a avut inca un impact asupra disponibilitatii produsului”.

Articolul precedent

Franta va lansa primul vas comercial cu hidrogen din lume

Elicopterul NASA se pregateste pentru primul sau zbor pe Marte, programat pe 11 aprilie

Articolul urmator