Facebook interzice „vocea lui Trump” pe platforma de social media

Facebook a eliminat un videoclip al fostului presedinte american Donald Trump de pe pagina norei sale Lara Trump. Gigantul retelelor de socializare l-a interzis pe Trump de pe platforma sa in ianuarie, in urma revoltelor sustinutilor sai asupra cladirii Capitol din Washington. 

Potrivit unui articol postat de BBC News, Lara Trump, o noua colaboratoare de la Fox News, a postat un videoclip cu ea intervievandu-l pe fostul presedinte cu privire la o serie de probleme. Ulterior, ea a postat o captura de ecran a unui e-mail pe care l-a primit de la Facebook, care o avertiza despre interdictie. 

„In conformitate cu blocajul pe care l-am plasat pe conturile de Facebook si Instagram ale lui Donald Trump, continutul suplimentar postat cu vocea lui Donald Trump va fi eliminat si va duce la limitari suplimentare asupra contului”, se citea intr-un e-mail. 

Sean Hannity, unul dintre sustinatorii lui Trump si prezentatorul Fox News TV, au descris aceasta miscare drept „cenzura extrema”. Suspendarea de catre Facebook a contului lui Trump pe 7 ianuarie, la o zi dupa revoltele de la Capitol, este revizuita de noul sau Comitet de supraveghere, care a fost infiintat pentru a se pronunta asupra deciziilor controversate de moderare. 

La acea vreme, Mark Zuckerburg a declarat: „Credem ca riscurile de a permite presedintelui sa continue sa foloseasca serviciul nostru in aceasta perioada sunt pur si simplu sunt prea mari”. Donald Trump a fost, de asemenea, interzis de pe Twitter si YouTube. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>