Facebook lucreaza la o bratara care te face sa „tastezi” cu mintea

Compania lucreaza la o noua bratara neuronala care poate citi semnalele electrice trimise de creier catre maini printr-o interfata de realitate augmentata. In esenta, bratara ofera utilizatorilor posibilitatea de a controla computerele folosind undele cerebrale. 

„Nu pot sublinia suficient faptul ca dispozitivul nu va poate citi creierul”, a declarat Andrew Boz Bosworth, vicepresedinte de la Facebook Reality Labs, echipa responsabila cu AR si VR, pentru BuzzFeed News. Intr-un interviu acordat publicatiei, acesta a comparat noul dispozitiv cu o tastatura calculatorului, explicand ca asa cum aceasta nu are capacitatea de a citi gandurile, nici bratara nu va face altceva decat sa transforme intrarile de pe motor in expresii de comanda. 

In 2019, Facebook a achizitionat laboratorul CTRL-labs, o pornire a interfetei neuronale care lucra la acest tip de dispozitiv portabil de cativa ani. Astfel ca noul dispozitiv vine ca o completare pentru ochelarii de realitate augmentata si alte tehnologii VR. 

Gigantul lucreaza de ceva timp la o noua tehnologie a ochelarilor AR si, intr-o conferinta de presa lansata saptamana aceasta, Facebook a prezentat cateva exemple despre modul in care bratara ar putea functiona impreuna cu ochelarii. 

Exemplele pe care Facebook le-a oferit curiosilor nu sunt lucruri necunoscute, ba chiar familiare. Diferenta consta in simplul fapt ca in locul asistentului vocal, este suficient sa rasuciti degetul aratator pentru a da o comanda. 

Se pare ca una dintre cele mai atragatoare functii ale acestei utilizari inteligente este imposibilitatea de a da gres, comparativ cu erorile produse de tastele lovite accidental.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>