China depaseste SUA la cercetarile privind inteligenta artificiala

Explozia de inteligenta artificiala a inregistrat noi cifre care arata o crestere cu 34,5% a publicarii de documente AI in perioada 2019-2020. Aceasta cifra reprezinta un procent mai mare cu 19,6% in comparatie cu perioada 2018-2019. 

China continua sa se remarce in domeniul cercetarii si dezvoltarii AI, depasind SUA in 2020 pentru citarile publicatiilor generale in cercetarea inteligentei artificiale. Cifrele provin din al patrulea index anual AI, o colectie de statistici si repere menite sa evalueze progresul global in inteligena artificiala, colectat cu ajutorul Universitatii Stanford. In multe privinte, raportul confirma ca statul chinez continua sa fie din ce in ce mai influent, atragand atentia investitorilor. 

Sectiunea raportului privind progresele tehnice confirma, de asemenea, tendintele majore ale capabilitatilor AI, dintre care cea mai mare este industrializarea viziunii computerizate. Acest camp a inregistrat progrese incredibile in timpul exploziei de AI, cu servicii precum recunoasterea obiectelor si a fetei acum obisnuite. In mod similar, noile tehnologii care pot crea materiale vizuale si audio, continua sa-si sporeasca calitatea si disponibilitatea. 

Dupa cum este mentionat in raport, aceasta tendinta „promite sa genereze o gama extraordinara de aplicatii in aval de AI, atat in scopuri utile social, cat si in scopuri mai putin utile”. Aplicatiile utile includ suporturi media mai ieftine generate de computer, in timp ce rezultatele rau intentionate includ dezinformarea si pornografia. 

Potrivit datelor, biotehnologia, sectorul de descoperire si proiectare a medicamentelor, a primit cea mai mare investitie privata din toate domeniile inteligentei artificiale, estimata la 13,8 miliarde de dolari, de 4,5 ori mai mare decat in 2019. In acest context, AI Index au citat programul AlphaFold al DeepMind, care foloseste invatarea automata pentru a plia proteinele, ca una dintre cele mai semnificative descoperiri in  AI în 2020.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>